O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
GAVRILO PRINCIP NA 800 KILA KOKAINA!
3. Septembar 2019. godine
Kurir
AKCIJA Srbi uhapšeni zbog šverca droge iz južne Amerike Azorska ostrva Skiper Vladislav Funštajn i otac i sin iz Šida Dragan i Mirko Đanković umešani su u međunarodnu trgovinu drogom koja je iz Meksika jedrilicom trebalo da stigne do zapadne Evrope Jelena Ivić redakcija¤kurir-info.rs Trojica Srba, među kojima su otac i sin iz Šida i skiper iz Erdevika, uhapšena su u velikoj međunarodnoj akciji protiv šverca narkotika, a policija je zaplenila 800 kilograma kokaina izuzetno velike čistoće, vrednog 50 miliona evra! Droga je zaplenjena na jedrilici u blizini Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu, a osim Srbima, lisice su stavljene i državljaninu Meksika i Rusije. Interesantno je da su na paketima droge bile zalepljene slike Gavrila Principa, ali i oznaka za ruski tenk T-26. Slali novac iz Srbije - Španska policija je, na osnovu informacija srpskih kolega, na jedrilici „Siskejp“ uhapsila Srbina Vladislava Funštajna (44), koji je inače skiper. S njim su na plovilu bili i Meksikanac Emanuel Alehandro Aseves Kuevas (24), kao i Rus Sergej Rašohin (48). Jedrilica je plovila pod američkom zastavom iz Južne Amerike ka Evropi - kaže naš izvor i dodaje da su istovremeno u Srbiji uhapšena još dvojica članova ove kriminalne grupe. - U Šidu su uhapšeni otac i sin Mirko Đanković (66) i Dragan Đanković (39), dok je za jednom osobom raspisana potraga. U Srbiji su obavljeni pretresi na četiri lokacije, gde je policija pronašla dokumentaciju vezanu za uplate i isplate, kao i za transfere novca trojici osumnjičenih koji su uhapšeni na jedrilici. Takođe, nađene su i avionske karte, notesi, memorijske kartice, više USB, mobilni telefoni i oprema za neovlašćeno audio i video snimanje - objašnjava sagovornik. Kupili polovilo Tokom istrage, inspektori su došli do informacija da su članovi ove grupe više puta odlazili u zemlje Latinske Amerike. - Sumnja se da su za potrebe transporta kokaina kupili jedrilicu koju su u Meksiku prepravili tako što su u konstrukcionoj šupljini napravili bunker za skladištenje paketa kokaina. Upravo je Dragan Đanković išao u Meksiko kako bi prepravljao jedrilicu, a sudeći po njegovom Fejsbuk profilu, on je tamo boravio sa Vladislavom Funštajnom - objašnjava naš izvor. Kako dodaje, nakon što su prepravili brod i pripremili pošiljku za transport, Đanković se vratio u Srbiju, dok je njegov saradnik Funštajn ostao da bi dovezao jedrilicu do Evrope, čijem je tržištu droga bila namenjena.

Antrfile:

Vladimir Rebić

borba protiv narko-trafikinga

.: Direktor policije Vladimir Rebić rekao je da su se nakon prikupljenih informacija da se ova organizovana kriminalna grupa bavi distribucijom narkotika, kao i saznanja o konkretnom načinu i vremenu transporta kokaina iz Južne Amerike, pripadnici srpske kriminalističke policije obratili španskim kolegama.
- Ova akcija jasno pokazuje opredeljenost i posvećenost policije u borbi protiv narko-trafikinga i želim da čestitam pripadnicima kriminalističke policije na izuzetno dobrom rezultatu i da se ujedno zahvalim kolegama iz Španije i Velike Britanije na uspešnoj saradnji - zaključio je Rebić.

Funštajn već hapšen

Pao sa 100 kg marihuane

.: Vladislav Funštajn, kako saznajemo, odranije je poznat policiji, i to upravo zbog trgovine narkoticima.
- On je i pre nekoliko godina bio uhapšen u Hrvatskoj. Tada je pao sa 100 kilograma marihuane - kazao je naš dobro obavešteni izvor.
Autor: JELENA IVIĆ
Kurti preuzeo premijersku dužnost
04. Februar 2020. godine
Arhiva vesti