O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
AUTOPUTEM OD OBRENOVCA DO ČAČKA OD 18. AVGUSTA
30. Jul 2019. godine
Blic
DOBRA VEST ZA VOZAČE Vozači u Srbiji će od 18. avgusta moći da se voze autoputem od Obrenovca do Čačaka, jer će tada biti otvoreno svih 103 kilometra autoputa na koridoru 11 između ta dva grada. Svečanim otvaranjem tri deonice na koridoru 11 u ukupnoj dužini od 62,7 kilometara Obrenovac i Čačak biće spojeni autoputem. Reč je o deonicama Obrenovac - Ub, Ub - Lajkovac i Lajkovac - Ljig koje su mogle da budu otvorene za saobraćaj još krajem prošle godine da nije bilo brljotina iz vremena ministrovanja Milutina Mrkonjića. Naime, deonica Ub - Lajkovac završena je još pre četiri i po godine, ali još nije otvorena za saobraćaj jer su se krajem 2017. pojavila tolika oštećenja u asfaltu da je 2,5 kilometara autoputa moralo da se radi ispočetka. Deonice Obrenovac - Ub i Lajkovac - Ljig u dužini od 46,5 kilometara potpuno su završene krajem prošle godine, međutim, nisu otvorene odmah za saobraćaj, već se čekalo da bude završena sanacija deonice Ub - Lajkovac koja ih spaja. - Ljudi treba da znaju da ćemo 18. avgusta otvoriti put Obrenovac - Ub, Ub - Lajkovac, Lajkovac - Ljig, Ljig - Čačak, tako da mogu da računaju na lakši odlazak i povratak iz Crne Gore, kao i za Zlatibor, Mokru Goru, Višegrad - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Na taj način vozači će konačno gotovo u potpunosti imati alternativu za Ibarsku magistralu, najveću crnu tačku u Srbiji. Podsećanja radi, na koridoru 11 zasad saobraćaj se odvija u dužini od 40,3 kilometra na potezu Ljig - Preljina (Čačak) koji je otvoren pre dve i po godine. Do kraja godine bi koridor 11 trebalo bi da poveže u potpunosti Beograd i Čačak pošto je tada rok za završetak deonice Surčin - Obrenovac. To znači da će ove godine vozači imati na raspolaganju ukupno 120 kilometara autoputa na koridoru 11.

Antrfile:

ISTOČNI KRAK KORIDORA 10 ZA DVA MESECA

Na koridoru 10, posle južnog kraka kroz Grdelicu koji je nedavno otvoren, na jesen treba da bude u potpunosti otvoren i istočni krak, od Niša do granice sa Bugarskom, dužine 86,9 kilometara.
„Tačno je da se kasni na istočnom kraku koridora 10, zbog čega nisam srećan, ali će biti završen za dva meseca i imaćemo autoput prema Bugarskoj“, istakao je Vučić.
Autor: M. TAŠKOVIĆ
Arhiva vesti