O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Volećemo pivo i posle Beer Festa
21. Avgust 2012. godine
Upravo je završen omiljeni beogradski festival – festival piva i muzike – Beer Fest 2012. Po deseti put za redom imali smo prilike da uživamo u dobroj muzici i kvalitetnim brendovima piva. Festival je proteklih pet dana posetilo oko 700.000 ljudi, a nastupilo je 49 izvođača, i to 35 iz Srbije i 14 iz regiona i inostranstva. I najzahtevniji muzički sladokusci...
Upravo je završen omiljeni beogradski festival – festival piva i muzike – Beer Fest 2012. Po deseti put za redom imali smo prilike da uživamo u dobroj muzici i kvalitetnim brendovima piva. Festival je proteklih pet dana posetilo oko 700.000 ljudi, a nastupilo je 49 izvođača, i to 35 iz Srbije i 14 iz regiona i inostranstva. I najzahtevniji muzički sladokusci nisu imali zamerke, jer je program bio veoma bogat i između ostalih nastupili su i: Kiki Lesandrić i Piloti, Električni orgazam, Plejboj, Vampiri, Hladno pivo, Obojeni program, Rambo Amadeus, Vlatko Stefanovski, Ritam nereda, Galija, Dado Topić & Time After Time, Plavi orkestar, Zabranjeno pušenje, YU Grupa, Love Hunters, Crvena jabuka, Orthodox Celts, Siddharta, Partibrejkers, Van Gog i mnogi drugi.

Ipak, kako je Srbija poznata kao mesto dobrog provoda, naročito živopisnog noćnog života i ljubavi prema čašici, u pivu i drugim alkoholnim pićima uživamo kad god i gde god, bez obzira na priliku. Sudeći prema broju tekstova u štampi od 2003. do danas najradije pijemo upravo pivo (6.910 tekstova). Nešto manje se u novinama pominje vino (5.952 teksta) i rakija (2.251 tekst), što iznenađuje, budući da je baš rakija tradicionalno piće sa ovih prostora u kome uživamo podjednako i mi i stranci u poseti Srbiji.

Nisu ni svi brendovi piva jednako popularni, tako da najradije pijemo Jelen (37% tekstova) i Lav pivo (21%), a zatim slede BIP (11%), pa Heineken (9%), Tuborg (8%), dok su na začelju po broju pominjanja Nikšićko pivo i Beck's (po 7%).Infografika
Takva ljubav prema dobroj kapljici, svojstvena narodu sa ovih prostora, doprinela je i da se određene teme u štampi često pominju. Tako, na primer, pijanstvo se pominje čak 18.784 puta! Srećom, uz dobro pivo ide i dobra zabava, pa je tekstova na temu slavlja bilo 13.389, a veselja 4.591.

Nije problem uživati u dobrom piću, samo treba povesti računa da se ne pretera. A i tome smo, na žalost, skloni!

G. Zarić
Naslov
18. Maj 2022. godine
Arhiva vesti