O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
"Orlovi" posle šest godina na Svetskom prvenstvu!
15. Jun 2018. godine
Rukometaši Srbije uspeli su da se posle šest godina plasiraju na Svetsko prvenstvo pošto su u dvomeču baraža bili bolji od Portugala.
Srbija je u revanšu odigrala 25:25 što je bilo dovoljno za plasman na SP jer je pre pet dana u Nišu pobedila Portugal 28:21.

Najefikasniji na srpskoj strani je u remiju bio Bogdan Radivojević sa šest golova, Nemanja Ilić je dao četiri koliko i Zelenović, a Pušica tri pogotka. Na drugoj strani su Baros i Portela sa po četiri bili najbolji u portugalskoj selekciji.

Svetsko prvenstvo u rukometu se naredne godine igra u Danskoj i Nemačkoj od 9. do 27. januara, a prethodni put je Srbija na Svetskom šampionatu igrala još u Španiji 2013. godine.

Rukometaši Srbije su ušli u meč opuštenije nego pre pet dana u Nišu kada su od početka "grizli".

Portugalci su to iskoristili i dobrim skok-šutevima Fernandesa, kontrama Portele, Soareša i Barosa uspevali da stvore prednost od jednog do dva gola sve do finiša prvog poluvremena.

Domaćini su igrali na granici nesportskog u odbrani, prednjačio je Dajmaro Amador Salina koji je takvim pristupom uspeo da isprovocira Marsenića u poslednjim minutima prvog dela igre da Mijailo dobije isključenje.

Srbija je sa igračem manje u polju probala da napadne bez golmana, Kintana je uhvatio "živu" loptu i prosledio je u mrežu Srbije, a Portugalci su bržom igrom napravili i četiri gola prednosti 13:9.

"Orlovi" uspevaju da postignu još gol do kraja poluvremena, ali nervozno počinju i drugi deo igre. Rizična dodavanja po sredini su njihovi rivali presecali, igralo se na individualne poteze Zelenovića dok stvari u napadu nisu preokrenuli Vujić i Radivojević.

U odbrani su to učinili svi igrači Srbije i odatle je krenuo preokret i na semaforu. Prostor i viškovi koje su Portugalci pronalazili u prvom delu igre bili su uglavnom zatvoreni u nastavku.

Radivojević je još jednom igrao sa mnogo samopouzdanja, Vujić je dodavanjima otvarao prostor za šuteve pa je Srbija od 15:11 za Portugal, uspela golom Marsenića da dođe do prvog vođstva 18:17 polovinom drugog dela igre.

Naša reprezentacija je povela i 19:17, Portugal je odgovorio sa igračem manje tako što je dao dva gola, a od 21. minuta ponovo je bilo nerešeno 20:20.

Portugalci su do kraja pokušali da napadaju sedam na šest i to im se osvetilo kroz nekoliko kontri Srbije za konačni trijumf i plasman na Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti