O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Aerodrom Morava dobio međunarodni kod, prvi letovi od decemb...
18. Novembar 2019. godine
AUTOR:RTS /// Foto: N1 /// Preneto sa http://rs.n1info.com/
Aerodrom "Morava" u Kraljevu dobio je od Međunarodnog udruženja za vazdušni saobraćaj identifikacioni kod "KVO", a direktor tog aerodroma Dragan Bugarinović objašnjava da je kod bitan za avio-prevoznika i da do sada nije postojao jer nije ni bilo letova.

"Kod je dobijen upravo na zahtev avio-kompanije, a u ovom slučaju je to bila 'Er Srbija' koja je prilikom svog prvog leta prilikom otvaranja i podnela zahtev za dobijanje tog koda, tako da je on i zvanično objavljen", rekao je Bugarinović za Radio-televiziju Srbije, ističući da aerodrom ima dozvolu za letenje.

Tender za izbor najboljeg ponuđača za letove iz Kraljeva, na relacijama za Beč i Solun, ističe u četvrtak.

"Nadležno ministarstvo raspisalo je tender za prijavljivanje zainteresovanih avio-kompanija za obavljanje avio-prevoza na linijama od javnog interesa i to od početka decembra, kako je i u uslovima tendera i to tri puta nedeljno linija za Beč", rekao je Bugarinović.

Uveren je da avio-kompanije "neće propustiti ovakvu priliku".

Aerodrom "Morava" nastao je konverzijom iz vojnog aerodroma u Lađevcima u mešoviti vojno-civilni. Ministarstvo odbrane je pre nekoliko dana od Vlade Srbije dobilo 155 miliona dinara za izvođenje dodatnih radova na aerodromu "Morava".

Radovi su nužni kako bi se dobila dozvola Direktorata za civilno vazduhoplovstvo za dužinu piste, letenje u uslovima smanjene vidljivosti i aktiviranje sistema svetlosnog obeležavanja aerodroma "Morava".  
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti