O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Rumunsko tužilaštvo: Podneta optužnica protiv četiri osobe
04. Oktobar 2022. godine
Autor:N1 Beograd /// Foto: Shutterstock
Nakon akcije policije i upada u sedište NIS Petrola u Temišvaru oglasilo se i rumunsko tužilaštvo koje navodi da je protiv četiri osobe podneta optužnica.

Rumunska služba za informisanje i odnose sa javnošću Uprave za istraživanje organizovanog kriminala i terorizma saopštila je da su „tužioci Uprave za istraživanje organizovanog kriminala i terorizma – Teritorijalna služba Temišvara zajedno sa D.C.C.O. i B.C.C.O. Temišvar izvršili devet pretresa kuća na teritoriji opština Bukurešt i Temišvar, od čega deo u sedištu i na radnim mestima multinacionalne kompanije, u predmetu u cilju izvršenja krivičnih dela odavanje tajne službe ili informacija nejavnih i neovlašćeni prenos računarskih podataka“.

„Nakon pretresa oduzeto je više dokumenata i medija za čuvanje podataka, a osam osoba je privedeno na saslušanje u Upravu za istraživanje organizovanog kriminala i terorizma. Podneta je optužnica protiv četiri osobe koje su privedene na saslušanja (strani i rumunski državljani). Optužnicu su podneli tužioci Uprave za istraživanje organizovanog kriminala i terorizma – Teritorijalna služba Temišvara, tvrdeći da su, kao zaposleni u filijali multinacionalne kompanije (koji imaju rukovodeće ili druge odgovornosti u kompaniji ili, naprotiv, nemaju potrebna ovlašćenja za obavljanje određenih poslova u okviru ovog preduzeća ), izbegavali metodološke norme za primenu Zakona o nafti, odnosno procedure koje je nametnula Nacionalna agencija za mineralne sirovine i slali neobjavljene podatke u vezi sa resursnim fondom (rezervama minerala) u Rumuniji kompaniji iz istog konzorcijuma u Srbiji“, navodi se u saopštenju.

Istrage, kako se navodi, nastavlja Uprava za istragu organizovanog kriminala i terorizma – Teritorijalna služba Temišvara.

„Jasno ističemo da tokom čitavog krivičnog postupka istražena lica koriste procesna prava i garancije predviđene Zakonikom o krivičnom postupku, kao i pretpostavku nevinosti“, navelo je Tužilaštvo u saopštenju.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti