O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da će se do 14 časova završiti potpuno raspoređivanje formacija jedinica, u skladu sa naredbom predsednika Srbije od petka i da vojska ostaje u stepenu borbene gotovosti.


Jedinice VS će biti pripremljene da izvrše svaku naredbu, u nadi da će se naći političko rešenje, naveo je Vučević.

I on je ocenio da Kfor štiti kosovsku policiju i „uzurpatore demokratije, samozvane predsednike opština od stanovnika kojima bi trebalo da budu gradonačelnici“.

„Prsten Kfora je meni deluje kao prsten koji ojačava odbranu kosovsku policije od golorukog naroda… Danas je američki ambasador u Prištini pozvao ove samozvane gradonačelnike izabrane u kontejner izborima, od toga dvojica su se odazvali – dvojica iz Tačijeve partije, dvojica iz Kurtijeve nisu. Ni tu nemate kompletiranu , dodao je.

Na politici i diplomatiji je da se nađe političko rešenje, dodao je.

Vučević je naveo da je načelnik Generalštaba u komunikaciji sa komandantom Kfora, koji mu je poručio da će Kfor obezbediti mir i da neće dozvoliti sukob kosovske policije sa srpskim življem.

Na pitanje šta VS može da uradi, odgovorio je da ona nije zadužena za dijalog i da ona štiti teritoriju i vazdušni prostor naše države.

„Mi ne procenjujemo, kao VS, šta bi u nekom imaginarnom procesu mogla da uradi, već se postavljamo da može da izvrši svaki zadatak a u kontekstu suvereniteta naše države. Očekivanja su da se ovo politički reši. A zašto je podginuta borbena gotovost? Da ne bismo čekali Srbe na Jarinju sa ćebadima, vodom i sendvičima, već da oni koji treba da znaju – znaju da postoje crvene linije, i da ne može da se ponovi 5. avgust 1995. ili 17. mart 2004, ili 1. maja kada je bio Bljesak, a mi da idemo na roštiljanje. To nije više ta Srbija“, rekao je i dodao da se situacija prati.
J.P.P.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti