O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Srećni praznici!
26. Decembar 2013. godine
Da li ste se zapitali otkuda dolaze promene? Da li sa onim kako živimo ili sa onim kako govorimo? Da se nove reči stvaraju, a stare menjaju ili nestaju, to je činjenica.
Analizirali smo ono što se dešavalo na kratkom putu od 2003. do 2013. godine u srpskoj štampi. Lako se može utvrditi da "kohabitaciju" više niko ne pominje. Za deset proteklih godina jedan je pojam doživeo pravu eksploziju. "Face" ("fejs") je sa 293 pominjanja 2003. skočio na 4.065 u 2013. "Internet" se skoro udvostručio - od 2.850 popeo se na 4.503. Kad su u pitanju obične stvari, poput: kriminala, korupcije, hapšenja, suđenja, posla i poverenja, nema dramatičnih promena. "Kriminal" je najviše pominjan 2003. - očigledno zbog ubistva Zorana Đinđića i Sablje, dok je "korupcija" doživela vrhunac 2012. I kriminal i korupcija su "pali" 2013. što bi možda trebalo da znači da su u povlačenju. "Poverenje" i "poslovi" su stabilni, bez velikih oscilacija, kao da se tu najmanje menjaju stvari. 

Sve u svemu, mogli bismo biti zadovoljni što polako pronalazimo izlaz iz Ovoga Ovde i selimo se u virtuelni, digitalni svet. Tamo su naši najbliži sa kojima možemo sve da podelimo.

U Novoj 2014. svima želimo da imaju što više razloga da šeruju i lajkuju, o ostalom ćemo jednom drugom prilikom.

Vaš Medijski arhiv EbartFrekvencija pojmova - tabela
Frekvencija pojmova - grafikon
Naslov
18. Maj 2022. godine
Arhiva vesti