O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Medijski najprisutniji Jovanović i Jeremić
12. Mart 2013. godine
Koliko su aktivni narodni poslanici
Beograd - Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović za prvih šest meseci rada aktuelnog saziva parlamenta bio je najzastupljeniji narodni poslanik u štampanim medijima sa ukupno 463 izjave, mada je na skupštinskim sednicama govorio svega 52 puta, pokazuje istraživanje inicijative „Otvoreni parlament“ i Medijskog arhiva Ebart.

Rezultati istraživanja pokazuju da se, osim šefa poslanika LDP, u prvih pet najzastupljenijih u medijima svrstavaju i poslanik DS Vuk Jeremić sa 440 izjava u štampi, koji se inače uopšte nije pojavljivao na sednicama Skupštine Srbije, potom predsednik parlamenta Nebojša Stefanović (SNS) sa 411 izjava, Borislav Stefanović (DS) sa 389 i lider JS Dragan Marković Palma sa 380 izjava. Marković je, s druge strane, na sednicama parlamenta „uzimao reč“ svega devet puta do kraja decembra prošle godine. 

Od 250 poslanika njih 56 nikada nije bilo zastupljeno u štampanim medijima osim kroz spiskove novoizabranih poslanika.

Posmatrajući po strankama, DS je bila najzastupljenija u štampi sa 28 odsto, zatim SNS sa 18 odsto, pa LDP i SPS sa po 12 procenata. Poslanici URS učestvuju sa svega 2,5 odsto izjava, PUPS sa 1,5 odsto, a Nova Srbija sa jedan odsto. 

Istraživanje pokazuje i da petina poslanika nikada nije ništa rekla za skupštinskom govornicom, a da je svega 15 odsto parlamentaraca prisustvovalo svim glasanjima za usvajanje zakona za prvih šest meseci. 

B.C.

Izvor: Danas, Foto: Medija centar
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti