O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
ŠTO PRE DO TOKIJA
22. Maj 2019. godine
Večernje novosti
MILAN KATIĆ VERUJE DA ĆE ODBOJKAŠIMA LIGA NACIJA POMOĆI DA SE PRIPREME ZA OLIMPIJSKE KVALIFIKACIJE ODBOJKAŠI ne žele da propuste još jedne Olimpijske igre i zbog toga im je ovog leta najvažniji kvalifikacioni turnir za odlazak u Tokio, koji će se od 9. do 11. avgusta održati u Bariju. "Orlovi", koji se već nedelju dana pripremaju za start u Ligi nacija, sve su podredili takmičenju u italijanskom gradu i nikako ne žele da razmišljaju o drugoj šansi, evropskim kvalifikacijama u januaru iduće godine. Kada se setim neuspeha na kvalifikacijama u Berlinu za Rio 2016, onda mogu da kažem da će se poslednje tri godine rada svesti u ta tri avgustovska dana. Nadam se da ćemo u Bariju da odigramo najbolje ovog leta, a kako smo zajedno tri, četiri godine, to ne bi trebalo da bude problem. Mada je veoma bitno, neće biti smak sveta ako budemo morali da igramo i evropske kvalifikacije - ističe primač Milan Katić. A da bi došli do željene forme, "orlovi" će iskoristiti utakmice u Ligi nacija. Šansu će uglavnom dobijati mlađi odbojkaši, dok će se najiskusniji postepeno priključivati reprezentaciji. Želja je i da svi igrači budu zdravi za najvažnije ispite ovog leta, jer, posle kvalifikacija za LOI, sledi EP od 12. do 29. septembra. Liga nacija je veoma bitna za sve ono što nas čeka kasnije, tako da nećemo olako shvatiti utakmice. Većina igrača je ovde prvi put, a na nama starijima je da im pomognemo. Vreme nam nije saveznik, a, osim novih igrača, valja upoznati i novi stručni štab. Verujem da ćemo se brzo uklopiti i da ćemo iz nedelje u nedelju biti sve bolji - ističe Katić. Iskusni odbojkaš ističe da je sada rano pričati o ambicijama na EP, koje se igra u Francsukoj, Sloveniji, Belgiji i Holandiji. Ponavljam, nama su kvalifikacije najvažnije, ali ne smemo samo na njih da mislimo. Uvek će biti neko tu da nas opomene da idemo utakmicu po utakmicu - podvlači Katić.

Antrfile:

VOLIMO NOVI SAD

"ORLOVI" su domaćini turnira Grupe 4 prvog vikenda Lige nacija od 31. maja do 2. juna u Novom Sadu. Rivali su Japan, Francuska i Rusija.
Volimo da igramo u "Spensu", naročito ja, koji sam šest godina nosio dres Vojvodine. I uvek smo imali dobre rezultate - kaže Katić.
Autor: S. K.
Arhiva vesti