O nama
UslugeProjektiRubrikeKontakt

Misija, vizija i ciljevi
Portfolio
Partneri

O nama

Medijski arhiv Ebart je privatna kompanija, osnovana 2000. godine. Naša osnovna aktivnost je čuvanje podataka iz štampanih medija u elektronskoj formi. Novinski arhiv postoji od 2003. godine i do danas je u njemu uskladišteno više od 2.000.000 tekstova iz štampanih medija koji imaju nacionalnu pokrivenost, kao i odabranih lokalnih medija.
Novinski (aktuelni) arhiv Medijskog arhiva Ebart predstavlja najveći korpus modernog srpskog jezika u digitalnom obliku. Tekstovima se pristupa onlajn i sada svi posetioci našeg sajta imaju priliku da slobodno pretražuju kompletan arhiv, gde mogu pregledati naslove i prvih par redova samog teksta. Korisnici imaju neograničen pristup čitavom sadržaju arhiva.
Od 2005. godine Ebart je proširio praćenje medija i na izabrane informativne emisije 5 televizija koje imaju nacionalnu pokrivenost i gradske televizije Studio B. Video-arhiv sadrži oko 250.000 priloga, koji se takođe mogu pregledati onlaj. Ebart nudi i uslugu pres i video klipinga, specifičnu po tome što klijentima omogućava kreiranje vlastite baze podataka. Klijenti u ranim jutarnjim časovima dobijaju clipping u dva formata – kao sliku u .jpg ili .pdf formatu i u obliku tekstualnog fajla koji pruža dve važne mogućnosti:

- pretragu kompletnog sadržaja svakog teksta, a ne samo prethodno definisanih ključnih reči pristup i čitanje klipinga

- preko mobilnih telefona (prema principu sajtova prilagođenih mobilnim telefonima).
Prilozi iz video klipinga se čuvaju u formatu .wmv, koji podržavaju svi programi za reprodukovanje video zapisa. Sami prilozi se nikada ne brišu iz baze koja pripada klijentu.

Ebart je specijalizovan i za izradu analiza medija. Od osnovnih, kvantitativnih analiza, preko kvalitativnih analiza koje porede medijski tretman zadatih ključnih reči, pa sve do složenih analiza sadržaja prema metodologiji BBC-a.
Arhiva vesti