O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
RASKID SAVEZA SPS I BASTAĆA
7. Novembar 2019. godine
Večernje novosti
OSTAVKE ČLANOVA VEĆA OPŠTINE STARI GRAD POSLE SVEDOČENJA LEŠNJAKA FUNKCIONERI beogradske opštine Stari grad iz redova SPS juče su podneli ostavke i napustili vladajuću koaliciju koju predvodi Marko Bastać. Zamenica predsednika opštine Nevenka G r a b e ž i član opštinskog veća Aleksandar Tod o r o v i ć napustili su funkcije nakon s k a n d a l a koji je izbio, jer je nekadašnji funkcioner i kum prvog čoveka opštine Lazar Lešnjak optužio Bastaća za korupciju, reketiranje, ali i fizičku torturu. Pitanje podrške socijalista Bastaću otvarano je nekoliko puta zbog njegovog opozicionog delovanja na nivou Beograda, gde je SPS na vlasti sa naprednjacima. Nevenka Grabež i Aleksandar Todorović u pisanoj izjavi navode da su ostavke podneli u skladu sa politikom socijalista i njihovog lidera Ivice Dačića: - Niko od nas, niti i jedan član SPS, nije učestvovao u političkim aktivnostima aktuelnog rukovodstva Opštine niti u bilo kakvim dešavanjima organizacije "1 od 5 miliona". Iako je ostao bez podrške socijalista, Bastać nije izgubio većinu u Opštini. Ko tačno čini tu većinu, od samog formiranja vlasti je pomalo maglovito. On je izabran tajnim glasanjem uz podršku 38 od ukupno 56 odbornika. Među njima je 20 odbornika sa Bastaćeve liste, koja se u međuvremenu izdvojila iz DS. Na toj listi značajan deo zauzimaju ljudi u porodičnim i prijateljskim vezama sa Bastaćem, uključujući i kuma Lešnjaka. U međuvremenu su se neki klubovi raspali, a neki poslanici su promenili "dres". Socijalisti su ostavke podneli u trenutku kada se u javnosti rasplamsala rasprava u kojoj pojedini funkcioneri SNS optužuju koalicione partnere da nisu lojalni i da koketiraju sa opozicijom. Dačić je, međutim, odgovorio da je cilj pojedinaca koji pokušavaju da ga dovedu u vezu sa opozicijom unošenje razdora u vladajuću koaliciju i slabljenje pozicije Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

Antrfile:

DAČIĆ: MOJ ZAHTEV

PREDSEDNIK Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je sinoć da su funkcioneri te stranke, na njegov zahtev, podneli neopozive ostavke na mesta u Gradskoj opštini Stari grad.
SPS ne može da učestvuje u vlasti koja primenjuje nasilje, legalizuje korupciju i rušilački nastupa protiv interesa građana Beograda - rekao je Dačić u izjavi za Tanjug.


Autor: V. M. - M. S.
Arhiva vesti