O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Bocan Harčenko: EU tera Srbiju da uvede sankcije, a najveći ...
17. Jun 2022. godine
Autor:N1 Beograd /// Foto: Tanjug / Rade Prelić
NEMAČKI INVESTITORI IMAJU POVERENJE U SRBIJU
9. Avgust 2022. godine
Dnevnik
U LAPOVU OTVOREN NOVI LOGISTIČKI CENTAR „LIDLA” Kompanija “Lidl” juče je u Lapovu otvorila drugi logistički centar u Srbiji. Ova nova investicija “Lidla” vredna je 70 miliona evra i od velike je važnosti i za privredni razvoj Srbije. Logistički centar prostire se na 57.000 kvadratnih metara, a kapacitet centra iz kojeg će svakodnevno stizati roba na police “Lidla” u Centralnoj i Južnoj Srbiji je 35.000 paleta i 130 utovarnih mesta. U njemu će biti zaposleno 250 ljudi, što će doprineti povećanju standarda u opštini Lapovo. - Nemačke kompanije zapošljavaju preko 76.000 ljudi u Srbiji što pokazuje koliko poverenje nemački investitori imaju u Srbiju - rekla je na otvaranju predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić. - Samo tokom 2021. godine ukupan obim razmene roba i usluga s Nemačkom dostigao je skoro osam milijardi evra. Ona je istakla da je u prva četiri meseca ove godine nastavljen trend rasta robne razmene između Srbije i Nemačke i da ona iznosi skoro 2,5 milijardi evra, samo za prva četiri meseca. - Čak 85 odsto nemačkih investitora, koji su već posluju u Srbiji, u anketi koju je sprovela Nemačko-srpska privredna komora, reklo je da bi ponovo investirali u Srbiji. Tako je i “Lidl”, koji je od 2018. godine u našoj zemlji, odlučio da proširi svoje poslovanje ovde - ukazala je Ana Brnabić. Po njenim rečima, otvaranje logističkog centra u Lapovu, koji je veći od onog u Novoj Pazovi, uticaće i na povećanje standarda građana Lapova i predstavlja korak za bolju budućnost. Ona je ukazala da je prosečna plata u Lapovu za posednje četiri godine povećana za 42,9 odsto, kao i da će otvaranjem novih radnih mesta i odličnih uslova rada u kompaniji “Lidl”, taj trend biti nastavljen.

Antrfile:

Partnerstvo
nemačkih i
srpskih kompanija
Predstavnik Ambasade Savezne Republike Nemačke Denis Kajzer istakao je da je kompanija “Lidl” od početka izgradnje logističkog centra u Lapovu poštovala najviše standarde u održivoj gradnji.
- Logistički centar izgrađen je u partnerstvu nemačkih i srpskih kompanija, a Nemačka će svim raspoloživim sredstvima podržati Srbiju u oblasti očuvanja klime i životne sredine, što i jesu prioritetni ciljevi nemačkih kompanija koje posluju u Srbiji - rekao je Kajzer.
Autor: NN
Arhiva vesti