O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
OKRENITE SE EU
5. Maj 2020. godine
Večernje novosti
SPREMNA PORUKA SA VIDEO-SAMITA U ZAGREBU Plan proširenja, ali nema datuma ISPUNJAVANJE kriterijuma, pa tek onda članstvo. Postoji želja za proširenjem, ali bez konkretnih datuma prijema. Evropska unija spremila je pomoć od 3,3 milijarde evra za oporavak nakon pandemije virusa korona, a za ekonomije zemlje Balkana sprema se dodatni "paket" - ovo su ključne poruke koje će EU poslati na video-konferenciji koju za sutra priprema Hrvatska. Za Zagreb će ovaj događaj biti kruna njihovog predsedavanja EU koje se delom "poklopilo" i sa borbom celog sveta protiv virusa korona. Prema saznanjima "Novosti", na samitu će lideri zemalja EU pozvati zemlje kandidate da se okrenu Evropi, a ne Rusiji i Kini. Iako se direktno ne pominje, jasno je da se, pre svega, misli na Beograd, kome su u pomoć pritekli Moskva i Peking. U ovom trenutku još nije precizirano da li će se tema Kosova naći na dnevnom redu jednodnevne konferencije predsednika i premijera, a na kojoj će učestvovati i Aleksandar Vučić.

Antrfile:

ŠPANIJA: NIŠTA OD PRIZNAVANJA

PREMIJER Španije Pedro Sančez namerava da učestvuje na video-samitu, na koji je pozvano i tzv. Kosovo, objavila je manja španska agncija Evropa pres. Prištinska "Koha" je tu informaciju protumačila kao da je Španija "ukinula veto" za učešće Prištine na međunarodnim susretima i konferencijama.
- Izvori iz Ministarstva spoljnih poslova su potvrdili da prisustvo Sančeza na sastanku ni na koji način ne implicira bilo kakvu promenu u odbijanju Španije da prizna jednostrano pro-
Autor: J. K.
Arhiva vesti