O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
NOLE ŠTIMUJE RUKU A MAJSTORI STADION
24. Maj 2019. godine
Večernje novosti
"NOVOSTI" NA TRENINGU NAJBOLJEG TENISERA SVETA NOVAKA ĐOKOVIĆA PRED START ROLAN GAROSA UPEKLA majska zvezda nad Bulonjskom šumom. Neočekivano topao dan. Najbolji reket sveta ulazi na svoj prvi ovogodišnji trening na stadion "Filip Šatrije" čija obnova još traje. Čim je Novak Đoković zakoračio na šljaku, s tribina kreću aplauzi novinara, zaposlenih i obožavatelja koji su uspeli da se provuku do arene. Jer, i Novakov trening je poseban doživljaj. NJegov sparing-partner Marin Čilić već se zagreva. Časovnik pokazuje 11 sati i 20 minuta. Šampion ulazi uz širok osmeh. Zadovoljno razgleda nove tribine. Razmenjuje sa svojim teniskim prijateljem nekoliko reči o tome. Svaka čast. Trebalo je uraditi sve ovo za nepunih godinu dana - odmahuje Nole glavom i gleda oko terena na kojem će od sledeće nedelje voditi ljute bitke. Toliko s pričom. Torba je već pored stolice, a Novak na osnovnoj liniji. Kreće razmena lopti. Marijan Vajda sve to budnim okom nadgleda. Posle 15 minuta, prva pauza. Naokolo, zuje cirkulari. Obnova još traje. Stolice su postavljene, krov će tek dogodine. Novak štimuje ruku. Konstantuje da su loptice drugačije nego dosad i da omogućavaju silnu servu. Čilić se slaže. Potvrđuju to u praksi. Pršti mlevena crvena cigla. Ozbiljno prebacivanje, kao da je, na momente, u žaru borbe, reč o pravom meču. Za to vreme, oko klupe, neimari utežu žice. Posle trideset precizno razmenjenih loptica, izvinjenje za loš potez. Proba za skraćene loptice. Da se i to, konačno, dotera. Prži s neba. Još malo vode, pa kreću "osmice". Ukrštanje na svakih deset lopti. Još dve - dobacuje Nole kojem nije dosta. Ide bekhend - upozorava Čila. Dobaci mi par lopti - kaže Novak Vajdi, na srpskom, dok se Čilić, sad, na trenutak, odmara. Pa onda, sedne i on. Majstori oblepljuju selotejpom kabl ispod sudijske stolice. Kondicioni trener Gebhard Fil Grič Noletu daje savet. A Nole opet od Vajde traži nekoliko lopti, ovoga puta da mu ih da u ruku. Pa raspali reketom pravo prema vrhu novih tribina. Pogodio je, uz ovacije, tačno u šaku. Navijač presrećan zbog neočekivanog poklona. Novak vidno raspoložen. A onda opet igra na mreži. Smeč mora da pasuje. Ajde! - hrabri Nole sebe. Ne haje što je to samo trening. Premetnuli su preko reketa sve vrste poteza. Ništa se ne prepušta slučaju. Prvi u centar, drugi u telo - daje Novak instrukcije gde će tačno da pogodi servis. Sledi, u predahu, priča s Čilićem, koji mu se pridružio na klupi, o odmoru prethodnih nekoliko dana, porodici i dobroj podlozi na centralnom terenu. Šmrk zaliva usijanu šljaku. Kapljice kvase obraze. Pauza kratko traje. Stižu nove loptice. Tačno u podne pada dogovor da se razmeni nekoliko gemova. Između njih, šale među prijateljima. Da ovako igram bar tri puta godišnje, gde bi mi bio kraj - govori Čilić o sopstvenim ubitačnim potezima. Pa ti i igraš vrhunski. A danas si se baš pretplatio na liniju - uzvraća Nole, ali i ne ostaje dužan.

Antrfile:

LEPŠE NEGO U PRIRODI

SLIKAR Žoel Blan je pažljivo s tribina pratio svaki Novakov potez, a svoja zapažanja kičicom prenosio na hartiju na kojoj se našlo nekoliko figura i portreta najboljeg tenisera sveta.
Pa ovo izgleda bolje nego u stvarnosti - pohvalio je posle treninga Novak slikara uz širok osmeh, potpisujući se na umetničko delo.
Autor: GORAN ČVOROVIĆ
Arhiva vesti