O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Čović: 39 miliona, a samo Vujoševiću 600.000 evra?
26. Oktobar 2017. godine
Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da je finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama bajata vest ,koju su pustile – "naše komšije".
Senzacija na startu: Krunićeva izbacila sedmu na svetu!
29. Avgust 2017. godine
Srpska teniserka Aleksandra Krunić savladala je u prvom kolu US Opena Britanku Džoanu Kontu, sedmu igračicu sveta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4,
Sve što treba da znate o novoj Vladi
27. Jun 2017. godine
Beograd -- Nova Vlada imaće 18 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Vulin i Đorđević zarotirali mesta. Nova lica: Goran Trivan i Nenad Popović.
Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?
23. Jun 2017. godine
Beograd -- Prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan od 18.00 u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.
Stupa na snagu Zakon o sprečavanju nasilja u porodici
01. Jun 2017. godine
Na snagu stupa novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.
Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred
31. Maj 2017. godine
Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za lond...
Avioni sleteli u BG, stigla deca "zarobljena" na Kipru
18. April 2017. godine
Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su u Beograd.
Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
10. April 2017. godine
"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogadio se od uticaja političkih stranaka.
SEĆA SE SRBIJE IZ '65.
13. Septembar 2017. godine
Večernje novosti
DVORANA KULTURNOG CENTRA BEOGRADA "UGOSTILA" SLAVNOG DEJVIDA LINČA Prošao sam kroz Beograd "Orijent ekspresom". Volim da radim od kuće DVORANA Kulturnog centra Beograda bila je mala da primi sve zainteresovane koji su želeli da čuju i vide američkog filmskog i televizijskog reditelja, vizuelnog umetnika, muzičara i glumca Dejvida Linča. Direktno uključenje putem video-linka trajalo je više od sat vremena, a Linčov razgovor sa publikom moderirali su Vesna Danilović i Miroslav Karić, kustosi Linčove izložbe "Male priče". Mrzim da putujem i volim da ostajem kod kuće i radim - našalio se Linč. - Prošao sam, međutim, kroz Beograd "Orijent ekspresom" 1965, i imam mnogobrojna iskustva iz bivše Jugoslavije. U vozu sam bio veoma gladan, i neki čovek je odmotavao papir u kome je bila vekna hleba. Počeo je da seče hleb nožem, a unutar hleba su bili sir i meso. Dao mi je veliki komad tog divnog hleba - prisetio se Linč uspomena. Dok svet već uživa u trećoj sezoni serijala "Tvin Piks", publiku je zanimalo šta će se dogoditi u sledećoj sezoni, ali Linč se nije pokolebao i otkrio detalje. Govorio je i o većem uticaju televizije u odnosu na filmove, - Ovo nije dobro vreme za dugometražni film, ali dobro je što je kablovska televizija zamenila bioskope u kojima se prikazuju filmovi koji nisu namenjeni masovnoj publici. Slika i zvuk na kablovskoj nisu dobri kao u bioskopu, ali to je nov dom za priču koja teče bez reklama, a kvalitet se popravlja - rekao je Linč. - Kada bi Felinijev "Osam i po" bio objavljen danas, verovatno bi potrajao nedelju dana u bioskopima u SAD, a potom bi bilo moguće da emiteru platiš da ga gledaš na televiziji. Linč je poznat po filmovima koje karakteriše nadrealistički pristup, odnosno specifičan aranžman sekvenci, na granici sna i jave, koje se često preklapaju, tako da je teško razdvojiti realno od irealnog. Uloga umetnika je da stvara nove svetove. Logika filmova je divna, apstraktna i omogućava da se pojedinačne ideje pretope u jednu veliku - kazao je Linč u dokumentarnom filmu "Meditacija, mir i kreativnost", koji je prikazan u KCB. Kada govori o stvaralaštvu, Linč ga definiše kao intuitivno istraživanje našeg "drugog ja", snova, strahovanja i predrasuda, koji nisu očigledni na prvi pogled.

Antrfile:

MEDITACIJA JAČA OD BOMBI

DEJVID Linč (1946) se već 34 godine bavi tehnikama transcendentalne meditacije i zbog toga nosi etiketu "čudaka". Tvrdi da njegova shvatanja nemaju veze sa sektama niti religijama i da pomažu miru u svetu, te da su uticajnija od nuklearnih raketa.
Veoma je mnogo negativnosti u svetu, a pozitivnost unutar čoveka mnogo je jača od bombi - rekao je Linč, a publika ga je podržala aplauzom. - Svet će postati bolje mesto. Ako su grupe dovoljno velike, pozitivan stav će se širiti svetom.
Autor: JL. BANJANIN
Šta nam je to uradio Brazil?
18. Jun 2018. godine
Arhiva vesti