O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Srbija je zemlja košarke – 'Orlići' su prvaci Evrope!
06. Avgust 2018. godine
Bravo 'Orlići'! Košarkaši Srbije do 18 godina novi su prvaci Evrope, pošto su u finalu u Liepaji savladali domaćina Letoniju – 99:90!
Naši mladi košarkaši su odigrali fantastičan turnir u Letoniji, u završnici pobedili u utakmici sa dosta oscilacija i još jednom potvrdili da je Srbija zemlja košarke!

Prvaci Evrope postali su: Pavle Kuzmanović, Altin Islamović, Luka Cerovina, Bogdan Nedeljković, Marko Pecarski, Bogdan Rutešić, Zoran Paunović, Arijan Lakić, Toma Vasiljević, Dalibor Ilić, Uroš Trifunović i Filip Petrušev, sa trenerom Aleksandrom Bućanom.

Oni su odbranili trofej osvojen pre godinu dana sa trenerom Jovanovićem.

Mladi srpski igrači odlično su otvorili utakmicu i već u prvih nekoliko minuta stigli do dvocifrene prednosti.

Od samog starta dominirali su Marko Pecarski i Filip Petrušev (obojica dvocifreni već u prvih 20 minuta), dok je očigledna namera našeg tima bila da se što više lopti gura pod obruč.

Letonci nisu imali rešenja za srpski dvojac u reketu koji je konstantno iznuđivao prekršaje, a kada se probudio i Zoran Paunović, naglo je počela da raste prednost Srbije.

Ekipa Aleksandra Bućana je u jednom trenutku vodila i 17 razlike, na poluvremenu imala plus od 13 poena, ali se po povratku iz svlačionice desio veliki pad.

Izvor: B92
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti