O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Zlatiborska gondola, najveća na svetu, kreće do kraja godine
05. Jun 2019. godine
Zlatibor -- Zlatiborska Gold gondola u četvrtoj je fazi izgradnje i plan je da do kraja godine bude puštena u rad, izjavila je direktorka čajetinskog JP Bojana Božanić.
Ona je podsetila da će devet kilometara vazdušne trase zlatiborske gondole, što je svetski rekord po dužini trase, povezivati centar Zlatibora sa Ski-centrom Tornik preko Ribničkog jezera.

Božanićeva je rekla da je u saradnji s francuskom kompanijom "Pomagalski" kompletna instalacija urađena u skladu s najvišim standardima zaštite životne sredine i navela da će gondola imati kapacitet od 600 putnika po satu u 55 zasebnih kabina sa po deset mesta.

 "Maksimalni kapacitet gondole biće 90 kabina i hiljadu putnika, a vožnja gondolom omogućiće 25 minuta neverovatnog pogleda na živopisne pejzaže Zlatibora", rekla je Božanićeva.

Dodala je da će partneri iz Francuske obučiti radnike i pratiti puštanje u rad gondole, kao i da će probni rad trajati od četiri do devet nedelja. Po dužini trase od devet kilometara, Gold gondola Zlatibor biće najduža u svetu, pre nje najduža gondola bila je u Kini, sa trasom od 7,4 kilometra u nacionalnom parku Džangđiaje, gde je snimljen kultni film "Avatar".

Izvor: B92
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti