O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Kraj srpske bajke - Argentina eliminisala Orlove
11. Septembar 2019. godine
AUTOR:Branimir Smilić / N1 / SportKlub PHOTO: Izvor: fiba.basketball
Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Argentine u četvrtfinalno duelu Svetskog šampionata u Kini 97:87. Orlovi su neočekivano ostali bez medalje, a verovatno i direktnog plasmana na Olimpijske igre 2020. u Tokiju.

Ekipa Aleksandra Đorđevića će igrati od 5. do 8. mesta protiv poraženog iz duela SAD - Francuska, koji je na programu u sredu u Donguanu.

Po mnogima prvi favorit za osvajanje svetskog zlata zaustavljen je na prvom stepeniku eliminacione faze. Argentina je očitala lekciju iz moderne košarke srpskom timu, koji je u poslednja dva duela u Kini pokazao mnogo slabosti, kao i da je daleko od svetskog krema. 

Tridesetdevetogodišnji Luis Skoka je u većem delu meča poigravao sa mnogo mlađim srpskim igračima, Fakundo Kampaco je radio šta je hteo, a kada se na to doda i sjajan šuterski dan Argentinaca onda i ne čudi što su iz takmičenja izbacili ekipu koja je i pre početka Mundobasketa bila viđena u finalu.

Srbija je samo četiri puta vodila, poslednji put posle trojke Marka Gudurića na startu poslednje četvrtine (70:68), međutim, mnogo toga je nedostajalo u duelu sa poletnim i izuzetno motivisanim protivnikom.

Argentina je meč definitivno prelomila u prvom delu poslednje deonice serijom 19:6, a tračak nade Đorđevićevoj ekipi pojavio se posle dve trojke Bogdana Bogdanovića (85:91) na 80 sekundi pre kraja, ali Gaučosi nisu dozvolili da dođe do neizvesne završnice.

Legendarni Skola je bio najefikasniji sa 20 poena (7/13 za dva, 2/5 za tri), uz 5 skokova, Kampaco je zabeležio 18 poena (3/6 za tri) i 12 asistencija, a pratili su ih Garino sa 15, Dek sa 13 i Vidloza sa 11 poena.

U srpskoj ekipi Bogdanović je postigao 21 poen (6/13 za dva, 3/6 za tri), Bjelica 18 (3/10 za dva, 2/7 za tri), Jokić svih 16 (6/9 za dva) u prvom poluvremenu, uz 10 skokova i 5 asistencija, a Lučić 12.

Argentina je postigla 13 trojki iz 27 pokušaja, Srbija osam iz 28, a nije pomoga ni mnogo bolji skok 42-29.

U preostala dva četvrtfinalna meča sastaju se Španija - Poljska (utorak, 15) i Australija - Češka (sreda, 15).



Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti