O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Spisak mera koje je Vlada od danas "popustila"
24. Avgust 2020. godine
IZVOR: TANJUG
Beograd -- Od danas je, posle višemesečne pauze zbog epidemije korona virusa, dozvoljeno održavanje kulturnih dešavanja sa prisustvom publike.

Ponovo će biti otvoreni bioskopi, pozorišta i koncerati u institucijama kulture, uz ograničenja kojih se organizatori moraju strogo pridržavati, a dozvoljene su i posete staračkim domovima, ustanovama socijalne zaštite i sličnim objektima.

Broj gledalaca na kulturnim događajima ne sme da prelazi pet stotina. To znači da ni u bioskopskim i pozorišnim salama, ali ni u većim halama i arenama, ne sme biti više od 500 gledalaca.

Dodatno, organizatori treba da se pridržavaju svih preventivnih mera pri organizovanju događaja, koje su dogovorene na sastanku premijerke Ane Brnabić i predstavnika pozorišta, bioskopa i manifestacija.

Naime, moraju se nositi maske i poštovati fizička distanca od 1,5 metar odnosno jednog praznog sedišta između ljudi. Određena je i adekvatna fizička distanca na događajima na otovernom.

Takođe, odlučeno je da se nakon mnogo vremena, na temelju nešto povoljnije epidemiološke situacije, a u cilju očuvanja psihičkog zdravlja i socijalnog života korisnika, dozvole posete staračkim domovima, ustanovama socijalne zaštite i sličnim objektima.

Posete su dozvoljene isključivo uz najstrože poštovanje svih preventivnih mera i protokola o posetama.

Posete mogu biti organizovane svakim radnim danom od 10 do 18 sati u povoljnim vremenskim uslovima u dvorištu zgrade, a korisnik može da primi dve posete nedeljno. Posete moraju da budu unapred zakazane i da traju do 15 minuta.

Posetiocima će biti merena temperatura, a pored zaštitne maske, posetilac će morati da nosi i vizir i da drži distancu od dva metra od korisnika.

Biće sprovedene i ostale epidemiološke mere kao što je dezinfekcija ruku i odeće.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti