O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Krizni štab popušta mere: Od ponedeljka mogu da rade tržni c...
09. April 2021. godine
Autor:N1 Beograd /// Foto: N1
Od 12. aprila, tržni centri će, ako se nastavi ova tendencija sa koronavirusom u zemlji do ponedeljka, moći da se otvore, izjavio je član Kriznog štaba Branislav Tiodorović. Doneta odluka i o školama - od 19. aprila povratak u klupe.

Ugostiteljski delovi unutar tržnog centra još neće biti otvoreni, odlučio je Krizni štab.

„Situacija je još u statusu vanredno, uz blagu tendenciju smanjenja broja novopotvrđenih slučajeva oboljevanja. Uočava se i da se odnos između prijema i otpusta u kovid bolnicama kreće polako u korist otpusta. I u kovid ambulantama smanjuje se broj prvih pregleda“, rekao je Tidorović posle sednice štaba.

Dodao je, međutim, da su kovid bolnice još pune i pod pod oterećenjem.

„Ovom dinamikom kako se kreću stvari poslednja dva tri dana, ako bi se to nastavilo i narednih dana, što očekuejmo  može se razmišljati o određenim postupcima koji će omogućiti da neke od mera mogu biti dopuštene – pre svega se misli da mogu tržni centri početi da rade pod pretpostavkom da se nastavi ova tendencija od ponedeljka“, rekao je Tiodorović.

On je istakao i da je Krizni štab mišljenja da je vreme da se online nastava u školama smanji i svede samo na lokalne procene u mogućim žarištima i da od 19. aprila počnu da funkcionišu po sistemu kako su radile pre toga.

Prethodno su i u ponedeljak na snagu stupile nove, blaže mere protiv koronavirusa. Ugostitelji su otvorili bašte sa 50 odsto kapaciteta, dok razmak između stolova mora da bude dva metra.

Prema toj ranijoj odluci, bašte mogu da rade do 22 sata, a svim restoranima i kafićima je omogućena šalterska prodaja 24 sata.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti