O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Do Trebinja za 40 minuta: Kad kreću radovi?
18. Maj 2021. godine
IZVOR: TANJUG /// Foto/Ilustracija: Depositphotos, rachwal
Srbija želi da Republika Srpska bude deo najvećeg investicionog ciklusa u saobraćajnu infrastrukturu koji je u toku, izjavio je danas u Istočnom Sarajevu ministar Tomislav Momirović nakon sastanka sa potpredsednicom Vlade RS i ministarkom za građevinarstvo i ekologiju Srebrenkom Golić i ministrom saobraćaja i veza Nedeljkom Ćorićem.

Na sastanku je najviše bilo reči o izgradnji auto-puta od Beograda do Sarajeva i budućeg aerodroma u Trebinju.

"Krenuli smo da radimo auto-put od Kuzmina preko Sremske Rače, i u narednoj fazi o kojoj smo dosta pričali krećemo od Rače ka Bijeljini. Eksproprijacija je završena i uveren sam da ćemo do kraja ove ili početkom sledeće godine krenuti da radimo i spojimo Bijeljinu sa Koridorom 10 i Republikom Srbijom, a onda iz Bijeljine jedan krak ide ka Banjaluci a drugi ka Sarajevu'', rekao je Momirović.

On je dodao da se trenutno radi na izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju aerodroma u Trebinju, te dodao da je to izuzetno važan i tehnološki izazovan projekat koji će doneti ekonomski i turistički prosperitet Trebinju, čitavoj Hercegovini i istočnoj Bosni. Prema dosadašnjim najavama, od Beograda do Trebinja bi moglo da se stigne za oko 40 minuta.

"U budžetu Srbije izdvojene su pare za eksproprijaciju i očekujemo da ćemo do kraja ove i početkom sledeće godine krenuti u građevinske radove u cilju realizacije ovog projekta'', kazao je Momirović.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti